Ana içeriğe atla

2016-2017 GÜZ - DERS KAYIT DUYURUSU

İlan Tarihi:26 Ağustos 2016 Cuma

Sevgili Öğrencilerimiz,

Öncelikle 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılında hepinize başarılar diler, güzel bir dönem geçirmenizi temenni ederiz.

Kayıt yenileme ve ders seçme işlemi, “Yıldız Teknik Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği Madde 20/b- ç”ye göre; akademik takvimde belirtilen süreler içerisinde, “YTÜ Ders Kayıt ve Seçim Esasları” doğrultusunda yapılmak zorundadır.  Ders Kayıt İşlemlerine ilişkin kılavuzlar Öğrenci Daire Başkanlığı web sayfasında www.ogi.yildiz.edu.tr adresinde Kayıtlar / Ders Kayıtları-GÜZ başlığı altında duyurulmuştur. Kayıt yenileme ve ders seçimi yapılmadan önce altta verilen bu kılavuzların dikkatle okunması gerekmektedir.

Yukarıdaki açıklamaların yanında yeni dönemde kayıtlarda problem yaşanmaması için aşağıdaki belirtilen hususların özellikle dikkate alınması gerekmektedir.  

1.     Kayıtlar 05-09 Eylül 2016  tarihleri arasında, sistem üzerinden randevulu olarak yapılacaktır. Bu tarihler arasında almak istediğiniz derslere mutlaka  kaydolmalısınız. Ders kayıtları, tüm randevu günlerinde saat 07:00 itibariyle başlayacaktır.

 

Randevu Günü ve saati

Sınıf/Yarıyıl

05 Eylül 2016

4.sınıf               (7. yarıyıl ve sonraki yarıyıllarda kayıtlı öğrenciler)

06 Eylül 2016                            

3. ve 4. sınıf    (5. yarıyıl ve sonraki yarıyıllarda kayıtlı öğrenciler)

07 Eylül 2016                             

3. ve 4. Sınıf    (5. yarıyıl ve sonraki yarıyıllarda kayıtlı öğrenciler)

08 -09 Eylül 2016

Bağımsız ders kaydı

 

2.     Mazeretli öğrenciler dışındaki tüm öğrenciler kayıtlarını otomasyon sisteminden yapmak zorundadırlar. Ders alma dilekçesi ile derse kayıt söz konusu olamayacaktır ve tüm ders kayıt işlemlerinde otomasyon sisteminin verileri esas alınacaktır.

3.     Akademik takvimde belirtilen tarihler dışında kayıt işlemleri yapılamayacaktır. Ders kayıt sorumluluğu tamamen öğrencinin kendisine aittir.

4.     Kayıt tarihleri içerisinde kayıtlarını tamamlayamayan öğrenciler  “Yıldız Teknik Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği” Madde 20/c’ ye göre aşağıda sıralanan mazeretlerini bildiren belge ile en geç 30 Eylül 2016 tarihine kadar Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkanlığı’na başvurmalıdırlar.

c) Mazeret durumunda kayıt yenileme;  kayıt yenileme süresi içerisinde hastalık, doğum, doğal afetler, tutukluluk, mahkumiyet ve askerlik gibi önceden öngörülemeyen mazereti nedeniyle ……………

5. I. Öğretim öğrencileri sadece I. öğretime açılan dersleri; II. Öğretim öğrencileri sadece II. öğretime açılan dersleri alacaktır. (2010 ve öncesi öğrenciler USIS sisteminden kontenjan dahilinde seçim yapabilirler.)

6. Ders kayıtlarını yapacak öğrencilerimizin öncelikli olarak varsa bulundukları yarıyıldan alt yarıyıllardaki derslere, sonra bulundukları yarıyıllardaki derslere ve daha sonra isterlerse kredi sınırı aşılmamak üzere üst yarıyıllardaki derslere yazılmaları önerilmektedir.

7. Ders programları yarıyıl bazında hazırlanmaktadır. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz yarıyılı haftalık ders programı 1., 3., 5. ve 7. yarıyıllardaki dersler esas alınarak hazırlanmıştır. İlgili yarıyıllardaki derslerin programı, her yarıyıl kendi içerisinde değerlendirilmek suretiyle çakışma olmayacak şekilde hazırlanmaktadır. Herhangi bir yarıyıldaki öğrenci kendi yarıyılındaki dersleri, çakışma problemi sebebiyle almakta problem yaşamayacaktır. Ancak kendi yarıyılı haricindeki dersleri (üstten, alttan) almak isteyen öğrenciler, daha önceki yarıyıllarda olduğu gibi, kendi programlarına uygun olan dersleri alabileceklerdir.

8. 2016-2017 Güz döneminde  Dönem dışı ders açılmayacaktır.

9. Kapanan dersler akademik takvimde belirtilen tarihte (19 Eylül 2016) ilan edilecek, dersi kapanan öğrenciler yine akademik takvimde belirtilen tarihler arasında (20 – 21 Eylül 2016) dilekçe vermeleri halinde kontenjanı uygun başka bir derse kayıt yaptırabileceklerdir.

NOT: Seçtiğiniz derslerin kontenjan yetersizliğinden dolayı kapanma ihtimaline karşı, 19 Eylül 2016 tarihinde Bölümümüz web sitesini ve aldığınız diğer dersleri veren Bölümlerin web sitelerini mutlaka kontrol ediniz.

10. Kapanan ders sürecinde (20 – 21 Eylül 2016) kontenjanı uygun dersler için dilekçe vermeyen öğrencilerin, kapanan dersi (2-3 hafta içerisinde) silinecek ve süreç tamamlandığından dolayı yeni ders seçemeyeceklerdir. (Sistemde ders kapatıldığında, dersi alan öğrencilerin isimleri de otomatik olarak silinmektedir.)

11. Mezun durumundaki (Mezuniyet için maksimum 27 kredi dersi kalan)  öğrenciler, Güz döneminde açılmayan derslerini, içerik ve kredi şartları uygun olmak kaydıyla, üniversitemizin diğer bölümlerinden ve başka üniversitelerden alabilirler.

12. Mühendislik tamamlama öğrencilerinin ders seçimi sırasında problem yaşamamaları için 2012 Eğitim Planında ders dili Türkçe olan dersleri seçmeleri gerekmektedir.

13. Ön Koşullu Ders: Bologna sistemine geçildikten sonra bazı derslerimize ön koşul getirilmiştir. Bundan dolayı ders seçimlerinizde, dersin ön koşulunun olup olmadığına dikkat ediniz.

14. Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Yönetmeliği uyarınca; tüm öğrenciler ilk kez yazıldıkları dersler ile devamsızlık veya başarısızlık nedeniyle tekrarlanacak teorik derslerin en az % 70’ine, teorik ders dışındaki her türlü uygulama çalışmasının en az % 80’ine devam etmek zorundadır.

15. Ders müfredatları için sadece  http://www.bologna.yildiz.edu.tr/  web sitesini esas alınız.

16. Mühendislik tamamlama öğrencileri için 2012 Eğitim Planı (Türkçe)

 

ÖNEMLİ NOT (YTÜ ders kayıt klavuzundan alınmıştır.)

Ders Tekrarı (Ders Saydırma) :Başarısız olunan bir dersin, tekrar alınması durumudur.

Tekrarlanmak istenen ders aynı kodlu ise, öğrenci otomasyon sistemi, otomatik olarak saydırma işlemi yapar. Ancak, daha önce alınan bir seçimlik ders yerine başka bir seçimlik dersin alınması durumunda, sistem saydırma işlemini otomatik olarak yapmadığından öğrencinin kendisinin, ders kaydı sırasında sistem üzerinden saydırma işlemini yapması gerekir. Tekrar alınan dersin daha önceki başarı notu, dersin tekrarlandığı yarıyılın AGNO hesabına katılmaz, tekrarlanan dersin son başarı notu geçerlidir.

 

1- YTÜ Lisans Öğrencileri için Ders Kayıt İşlemleri  (2016-2017 GUZ Y.Y.)

2- YTÜ Lisans Öğrencilerinin Lisansüstü Prg.Ders Alabilmelerine İlişkin İşlemler (2016-2017 GUZ Y.Y.)

3- YTÜ Öğr.Başka Yüks.Öğr.Kurumlarından Ders Al.İlişkin İşlemler  (2016-2017 GUZ Y.Y.)

4- YTÜ Önlisans-Lisans Prg.Ozel Öğr.Statusunde Ders Alacakların Yapacakları İşlemler (2016-2017 GUZ Y.Y.)