BÖLÜM İLETİŞİM DUYURUSU

Değerli Öğrencilerimiz,

Bölümümüzde eposta ve telefon aracılığıyla hiçbir resmi işlem yapılamamaktadır ve

Bölüm Sekreteryası, yönetmeliklerde bulunan bilgileri öğrenciye aktaran bir çağrı merkezi veya Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nın bir ofisi değildir.

Bu nedenle özellikle kayıt döneminde bölüm telefonları meşgul edilmemelidir, yoğunluktan dolayı resmi işlemler kapsamında dahili görüşmeler dışında çağrılara cevap verilmesi mümkün olamamaktadır. Öncelikle bölüm web sayfasındaki "bilgiler ve duyurular" dikkatle ve hassasiyetle incelenmeli; gerekli bildirim ve başvurular bölüm sekreterliğine yazılı olarak (ekinde gerekli belgelerle dilekçe şeklinde) yapılmalıdır. Duyurularda bulunmayan ve/veya mevzuatta bulunmayan mücbir durumlarda tabii ki bölüme başvurulabilir ve bilgi alınabilir; gerekli yönlendirme bölümümüz tarafından yapılmaktadır; özel durumlar Bölüm Kurulu'nda görüşülüp ilgili birimlere aktarılmaktadır.

Öğrenci belgesi düzenleme, transkript, not işleme/düzeltme, öğrenci kimliği, seyahat belgesi düzenleme, bölüme yeni kayıt, mezuniyet, vb. işlemlerin hiçbirisi bölüm tarafından yerine getirilmemektedir; bölüm dışındaki birimlerce (örneğin Fakülte Sekreteryası, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, E-Yıldız, Bilgi İşlem, vb.) yürütülmektedir. Bölümümüz işlemler arasında koordinatörlük işlevini yürütmektedir.

Bölümümüzde öğrencilerimizle ilgili sadece başvurular alınmakta, mevzuata uygun olanlar ilgili birimlere iletilmekte; öğrencilere bilgi duyuruları ve belge dağıtımları, başvuru sonuçlarının iletimleri; dersler, sınavlar, staj defter teslimi ve mülakatları yapılmaktadır.

Bölümümüz sekreteryasında yaklaşık 1500 Lisans, 500 Lisansüstü öğrenciye, 70 akademik ve idari personele hizmet verilmektedir.

Bu bağlamda; bazı dönemlerde öğrencilerimizin ve personelimizin ihtiyaçlarına cevap vermekte sıkıntılar yaşanabilmektedir. Bu nedenle; öğrencilerimizin problemlerini çözebilmek, daha iyi hizmet sunabilmek ve bölümün diğer işlevlerini de aksatmadan yürütebilmek üzere; öğrencilerimizin bölümümüze yapacakları dilekçe başvuruları hergün

09:30 - 11:15   ve   14:45 - 16:00  saatleri arasında kabul edilecektir.

Staj defter teslimi ve mülakatlarıyla ilgili benzer düzenlemeler de tamamlandığında yine web sayfamızdan duyurulacaktır.

Öğrencilerimizin yapacağı başvurularda bu düzenlemeye hassasiyetle dikkat etmeleri önemle duyurulur.