Ders Ekle-Sil Dilekçeleri Hk.

Sevgili Öğrencilerimiz,

Mazeretli Ders Ekle-Sil dilekçelerinin 28.09.2023-03.10.2023 tarihleri arasında Bölüm Başkanlığımıza öğrenci tarafından imzalı olarak verilmesi gerekmektedir. Aşağıdaki belirtilen hususlar dışında dilekçeyle ders-ekle sil işlemi yapılmamaktadır.

• Öğrencinin kendi döneminde alması gereken zorunlu dersi kontenjan yetersizliği sebebiyle alamaması durumlarında,
  • Üniversitemiz Senatosu’nun kararı gereğince; Öğrencinin ders programında çakışma görülmesi durumunda, çakışan dersi daha önce alıp devamsızlık haricinde bir notla kalmış olması şartıyla,
  • Ders kayıt döneminde hastalık/ölüm gibi mazeretler durumunda bunu gösteren resmi bir belgeyi dilekçesine eklemesi şartıyla,
  • Kapatılan derslerin yerine öğrencinin ders seçememesi halinde,

Öğrencimizin talep ettiği grubun dolu olması halinde kontenjan olan gruba kaydı yapılacaktır.

Aşağıda belirtilen hususlardaki dilekçeler kesinlikle kabul edilmeyecektir.

* Aynı eğitim planı içerisinde grup, ders, vb. değişiklikler (bir mesleki dersi belirlenen gruptan farklı bir grupta almak, seçimlik bir havuzda seçilen ders yerine başka bir dersi almak, vb.) ile ilgili talepler kesinlikle kabul edilmemektedir.

* Yurtdışında olmak/internet erişiminin olmaması gibi mazeretler geçerli değildir.

FR-0531-Mazeretli Ders Ekle-Sil Dilekçesi