DERS KAPASİTE ARTIRIMI HAKKINDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Ders kapasite artırımlarında öğrencilerimizin sıkıntı yaşamadan derslerini alabilmeleri için seçimlik ders havuzlarında eş kontenjan artırımı uygulanmaktadır.

Bu ders havuzlarında bulunan her bir dersin sahip olduğumuz fizikî imkânlar kapsamında sınırsız kapasite ile açılmaları mümkün değildir.

Bu bağlamda; hiçbir ders havuzunda kapasite sorunu olmamasına rağmen havuzlardaki bazı derslerin öğrencilerimiz tarafından seçilmediği gözlemlenmiştir ve müstakil kapasite artırımı için yoğun talep ve bildirim gelmektedir.

Sonuç olarak açılan seçimlik dersler fizikî imkânlar kapsamında mümkün olabilecek kapasiteyle bir kereye mahsus yeniden düzenlenecektir.

Öğrencilerimizin sorumlu olduğu ders seçimleriyle ilgili ders havuzlarında kapasite bulunması halinde kurallar gereği dilekçeler de kabul edilmeyecektir. Kayıt döneminden sonra resmi mazeretlerde de kontenjanı uygun olan derslere aktarım yapılacaktır.

Öğrencilerimize önemle duyurulur.