Türk Hava Yolları Teknoloji ve Bilişim A.Ş. "Cyber Take-Off Security" İlanı Hk.

Bilgisayar teknolojilerinin yaygın kullanımı ve gelişmesiyle birlikte bu alandaki yazılımların ve teknoloji geliştirme süreçlerinin de güvenli olması zaruri hale gelmiştir. Teknolojinin geliştirildiği ve kullanıldığı her noktada yaşanan güvenlik ihlalleri bu alanda yapılan yatırımların artması gerektiğini ve yetişmiş iş gücüne olan ihtiyacı daha fazla gündeme getirmiştir. Diğer yandan kurum ve kuruluşları belirli bir disiplin çerçevesinde düzenleyici otoritelerin artması, bazı regülative konuların evrilerek uluslararası ve ulusal mevzuat ve standartlara göre hukuki zemine oturtulması yine ihtiyacın bir an önce karşılanmasına işaret etmektedir.

Türk Hava Yolları Teknoloji ve Bilişim A.Ş. olarak “Cyber Take-Off” adını verdiğimiz siber güvenlik kamp programları ile siber güvenlik/bilgi güvenliği sektörüne toplamda 100’den fazla yetişmiş insan kaynağı kazandırdık. 2023 yılı için tekrar “Cyber Take-Off” programı düzenleyerek, siz değerli üniversitelerimizin öğrencilerinin siber güvenlik/bilgi güvenliği gelişimlerine katkı sağlamak, kurumsal güvenlik pratiklerini görmelerine yardımcı olmak istiyoruz.

Bu yıl “Cyber Take-Off / Security Governance,Risk,Compliance” teması ile düzenleyeceğimiz bu programa Üniversitelerimizin ilgili bölümlerinden Bilgi Güvenliği / Siber Güvenlik konusuna ilgili, bu konuda çalışmalar yapmak isteyen 3. ve 4. Sınıf öğrencilerin başvurularını almayı planlıyoruz. Uygun adaylara eğitimler vermek, rehberlik yapmak, saha çalışmalarında bulundurmak ve ardından onları yarı zamanlı, tam zamanlı çalışan olarak aramızda görmek istiyoruz.

Başvurular https://www.cybertake-off.com/ adresinden alınacaktır. 31.12.2022 tarihine kadar başvurular kabul edilecektir. 4 aylık bir program düzenlenecek olup hafta sonunda THY kampüslerinde faaliyetler yapılacak, sektördeki uzmanlar uygulamalı eğitimler verecek, Security Governance, Risk ve Compliance konularında öğrencilerin kurumsal güvenlik süreçlerini öğrenmeleri sağlanacaktır. Ara ara sınav, sunum ve yarışmalarla öğrencilerin seviyeleri ölçülecek, program sonunda başarılı olan adaylar doğrudan THY Teknoloji bünyesinde tam zamanlı ve yarı zamanlı olmak üzere görevlendirileceklerdir.