YTÜ Alternatif Enerjili Sistemler Kulübü, TÜBİTAK Efficiency Challenge Electric Vehicle yarışlarından büyük başarıyla döndü!

TÜBİTAK tarafından 10-12 Ağustos tarihlerinde Körfez Yarış Pisti'nde bu yıl 14'üncüsü gerçekleştirilen “Efficiency Challenge Electric Vehicle” Yarışları'nda YTÜ AESK (Alternatif Enerjili Sistemler Kulübü) takımımız büyük başarı göstererek yarışlardan 3 kupa ile döndü.   Bu yıl elektromobil kategorisinde 39, hidromobil kategorisinde 8 ve otonom kategorisinde 5 üniversite takımı mücadele etti. YTÜ AESK takımı, hidromobil kategorisinde birinci, elektromobil kategorisinde üçüncü ve bu yıl ilk defa düzenlenen otonom yarişlarında ise birinci olarak 3 kupa kazandı.

Başta Elektirik Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizden takım kaptanı Halim ENGİN olmak üzere, ekipte yer alan tüm öğrencilerimizi ve ayrıca akademik danışmanları Doç. Dr. Alptekin ERGENÇ ve Dr. Öğretim Üyesi Sibel ZORLU PARTAL'ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.