İstanbul Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali Teknik Gezisi

Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Elektrik Enerjisi Üretimi dersi kapsamında 26.04.2017 tarihinde Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ) İstanbul Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’ne teknik gezi düzenlenmiştir. Öğr. Gör. Dr. Yavuz ATEŞ, Öğr. Gör. Dr. Ahmet ÖZDEŞ ve Öğr. Gör. Alpaslan DEMİRCİ himayelerinde düzenlenen teknik gezi oldukça yararlı olmuştur. Santrale ait tüm bileşenler sırasıyla ziyaret edilmiş ve çalışma sistemi hakkında detaylı bilgiler edinilmiştir. Özellikle ders kapsamında öğrenilen teorik bilgiler gerçek bir sistem üzerinde pekiştirilerek elektrik üretimi konusunda öğrencilerin bilgilendirilmesine önemli katkılar sağlanmıştır. Gezi sırasında bakımda olan jeneratörü detaylı incelenme fırsatı da elde edilmiş ve bu konu hakkında pratik bilgi sahibi olunmuştur.