MÜDEK Öğrenci Değerlendirici Talebi Hk.

MÜDEK Değerlendirme ve Akreditasyon Uygulama Esasları Yönergesi gereği, program genel değerlendirmesi yapacak MÜDEK değerlendirme takımlarında bir öğrenci değerlendirici bulundurulması gerekmektedir. Bu nedenle 2023-2024 dönemi için Fakültemiz öğrencileri arasından bir ya da iki kişi MÜDEK tarafından öğrenci değerlendirici olarak görevlendirilecektir.  Aday olmak isteyen ve aşağıdaki koşulları sağlayan öğrencilerin 23 Eylül 2023 günü mesai bitimine kadar kısa özgeçmişlerini bağlı oldukları Bölüm Başkanlığına e-posta ile göndermeleri gerekmektedir.

Adaylarda aranan nitelikler:

• Lisans (üçüncü veya dördüncü sınıf) ve yüksek lisans (master) öğrencisi olması,

• Lisans öğrencisinin akreditasyonlu bir programda okuyor olması, yüksek lisans öğrencisinin akreditasyonlu bir programdan mezun olmuş olması ve doktora öğrencisi olmaması

• Herhangi bir disiplin cezası almamış olması ve

• Ekim - Nisan aralığında, bölümünden izinli olarak ve tüm ulaşım, konaklama ve yemek masrafları MÜDEK tarafından karşılanmak üzere 2-3 günlük bir değerlendirme ziyaretine katılmayı şimdiden kabul etmiş olması gerekmektedir.

Eğitimde kalite değerlendirmesi konusunda bilgi sahibi olan ve/veya ulusal veya uluslararası öğrenci platformlarında/topluluklarında yer almış adaylar tercih nedeni olacaktır. MÜDEK tarafından değerlendirici olarak seçilen adaylar MÜDEK tarafından bir eğitime tabi tutulacak ve 2023-2024 dönemi içinde bir değerlendirmede görev alacaklardır.