"Shining Star Programı"nın Başvuru Koşulları Hk.

2023/2024 Güz dönemi itibariyle Enstitümüzde faaliyete geçirilmesi planlanan lisans prgramı öğrencilerinin yüksek lisans programından ders alabilecekleri ve mezun olmaları durumunda sınavsız kontenjan dışı tezli yüksek lisans programına kayıt olabilecekleri "Shining Star Programı"nın aşağıdaki şartlar kapsamında uygulanması konusunun kabul edilmesine karar verilmiştir.

• Programa en erken lisans öğreniminin beşinci yarıyılının başında olan Üniversitemiz öğrencileri başvurabilir.

• Başvuru anında ağırlıklı genel not ortalamasının (AGNO) en az 3.00/4.00 olması gerekmektedir.

• Başvurular ders kayıt tarihlerinde Bölüm/Program Başkanlıklarına yazılı başvurmaları durumunda kayıtlı oldukları Bölüm/Program Kurulu önerisi ve Fakülte Yönetim Kurulu onayı ile ders almak istediği Enstitü’nün Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile lisansüstü düzeyde ders alabilir.

• Lisans öğrenimi sonunda Tezli Yüksek Lisans programına geçişin yapılabilmesi için lisans öğrenimi sırasında en az 5 Lisansüstü dersinden CB veya üzeri bir not ile başarılı olunması ve bu derslerin lisans AGNO’suna katılmamış olması gerekmektedir.

• Öğrencinin başvurmak istediği tezli yüksek lisans programına başvuru için Enstitü Yönetim Kurulunun belirlemiş olduğu bölümlerden mezun olunması gerekmektedir.