Shining Star Programı Başvuru Koşulları Hk.

• Programa en erken lisans öğreniminin beşinci yarıyılının başında olan Üniversitemiz öğrencileri başvurabilir.

• Başvuru sırasında, başvurduğu yarıyıla kadar eğitim planında olan tüm derslerden başarılı olması ve ağırlıklı genel not ortalamasının (AGNO) en az 3.00/4.00 olması gerekmektedir.

• Başvurular ders kayıt tarihlerinde Bölüm/Program Başkanlıklarına yazılı olarak yapılır ve kayıtlı oldukları Bölüm/Program Kurulu önerisi, Fakülte Yönetim Kurulu onayı ve ders almak istediği Enstitü’nün Yönetim Kurulu kararıyla lisansüstü düzeyde ders alınabilir.

• Lisans öğrenimi sonunda, Tezli Yüksek Lisans programına geçişin yapılabilmesi için, lisans öğrenimi sırasında en az 5 Lisansüstü dersinden CB veya üzeri bir not ile başarılı olunması ve bu derslerin lisans AGNO’suna katılmamış olması gerekmektedir.

• Öğrencinin başvurmak istediği Tezli Yüksek Lisans programına başvuru için, Enstitü Yönetim Kurulunun belirlemiş olduğu bölümlerden mezun olunması gerekmektedir.