YTÜ Lisansüstü “Shining Star Programı” Başvuru Koşulları Hk.

2023/2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı itibariyle Üniversitemizde faaliyete geçirilmesi planlanan lisans programı öğrencilerinin yüksek lisans programından ders alabilecekleri ve mezun olmaları durumunda, sınavsız kontenjan dışı tezli yüksek lisans programına kayıt olabilecekleri "Shining Star Programı"nın aşağıdaki şartlar kapsamında uygulanmasına karar verilmiştir:

• Programa en erken lisans öğreniminin beşinci yarıyılının başında olan Üniversitemiz öğrencileri başvurabilir.

• Başvuru sırasında, başvurduğu yarıyıla kadar eğitim planında olan tüm derslerden başarılı olması ve ağırlıklı genel not ortalamasının (AGNO) en az 3.00/4.00 olması gerekmektedir.

• Başvurular ders kayıt tarihlerinde Bölüm/Program Başkanlıklarına yazılı olarak yapılır ve kayıtlı oldukları Bölüm/Program Kurulu önerisi, Fakülte Yönetim Kurulu onayı ve ders almak istediği Enstitü’nün Yönetim Kurulu kararıyla lisansüstü düzeyde ders alınabilir.

• Lisans öğrenimi sonunda, Tezli Yüksek Lisans programına geçişin yapılabilmesi için, lisans öğrenimi sırasında en az 5 Lisansüstü dersinden CB veya üzeri bir not ile başarılı olunması ve bu derslerin lisans AGNO’suna katılmamış olması gerekmektedir.

• Öğrencinin başvurmak istediği Tezli Yüksek Lisans programına başvuru için, Enstitü Yönetim Kurulunun belirlemiş olduğu bölümlerden mezun olunması gerekmektedir.